VIR MVA Ch - YLA2 - VVJ II - 2.30,2ly - 1920v€

In Memoriam 7.4.2008

Kun polkua mennyttä katselen
sidon muistojen kukista seppeleen
siihen kukat ilon, kuin murheenkin
varrelta polun, jota kuljettiin.


Nimi VIR MVA Ch. Cornflower's Dino Jr.
Rotu shetlanninponi
Rekisterinumero VH-9198
Sukupuoli ori
Syntynyt 1.2.2003 *) ikääntyminen
Väri hiirakko
Säkäkorkeus 101cm
Isä Cornflower's Snow-Dinosaur
         VIR MVA Ch, KTK-III, YLA2, 2.33,9 - 2860v€
Emä MH Charmé
         Ch, KTK-III, 2.27,0aly - 5580v€
Koulutustaso He B, 60cm, ajokoulutus
Painotus valjakkoajo, ravit
Kasv. & om. Marjo

Sukutaulu & -selvitys » Kilpailukalenteri » Jälkeläiset » Arvostelut

Kuvagalleria


© Marjo
Junior on hartaasti toivottu, ja tarkkoin harkittu varsa. Rakkain virtuaalihevoseni Cornflower's Snow-Dinosaur alkoi jo pahasti ikääntyä, ja silloin tajusin, ettei itselläni ole yhtään tämän legendaarisen orin varsoja! Niinpä astutin ravuritammani MH Charmén, ja tuloksena uusi upean värinen ja pippurinen ori, aivan kuten isänsä, Cornflower's Dino Junior!

Nyt kun muistelen Dinoa varsana, tulee vahvasti samoja piirteitä näkyviin kuin Juniorissa. Varsa on innokas tutkimaan kaikkea uutta. Vähän väliä se erkaantuu emänsä luota, ja juoksentelee tekemään tuttavuutta muiden hevosten kanssa. Useimmiten vastauksena on tosin ikävä mulkaisu, tai näykkäsu takapuolelle, mutta se ei Junioria lannista - pian taas uudelleen! Muut hevoset ovatkin jo hieman tylsiintyneitä tämän pikkuorin toimintaan.. Muiden varsojen kanssa Junior painattaa menemään kuin mikäkin hullu. Heti kun se saa jonkun leikkiin mukaan, on koko laidun yhtä hyrskyn myrskyä. Hevoset väistelevät hulluina juoksevia varsoja, ja jotkut yhtyvät mukaankin. Ainakin katselijoilla on hauskaa ;)

Isänsä puolelta Juniorin on tarkoitus periä lähes kaikki. No joo, ehkei niitä tuskastuttavia kertoja, kun Dino ilmaisee omaa mielipidettään, tai tunkeutuu kauralaariin syömään.. Mutta ovathan nekin vain osa hevosen persoonaa. Ainakin isänsä upean värityksen Junior on onnistunut saamaan. Ehkä emän musta väri hieman sekoitti sävyä, mutta aivan upea ori silti. Myös paksut häntä ja harja on havaittavissa jo pienestä pitäen. Rakennekin toivottavasti peiytyy yhtä upeaksi kuin isällään! Myös lempeä luonne olisi toivottavaa orille. En haluaisi joutua ruunaamaan lupaavaa siitosoria mahdottoman käytöksen takia.. Myös näyttävät raviaskeleet, sekä uskomattoman kestävät hermot olisi toivottavaa varsalle kehittyä. Niistä Dinon parhaiten tunnen!

Emä taas on luonteeltaan melkein pahempi tapaus kuin isä. Sanni tosiaan omaa mahtavan tempperamentin. Ei huonolla tavalla, vaan päinvastoin! Etenkin raveissa tästä tahdosta on hyötyä. Jos tamma huomaa, että joku on tulossa sivusta ohi, sillä 'naksahtaa päässä' ja vauhti vaan kiihtyy. Sannihan ei aio hävitä! Toivottavasti tämä voitontahto tulee ilmenemään myös Juniorissa. Ainakin laitumella kirmaillessaan, on Junior yleensä se joka kärjessä paahtaa :)

Pieni kopio vanhemmistaan Juniorista kehittyikin. Harvoin tulee vastaan näin vilkasta ja itsepäistä -silti uskomattoman hellyyttävää- shettisoria. Mitä temppuja hevonen vaan ikinä voi keksiä, ne kaikki Junior keksii. Oven avaamiset, solmut, aidan ali ryömimiset, aivan kaikki on kokeiltu. Mutta ilkeä Junior ei ole, tarkoituksella vaan pelleilee, ja jos vähänkin saa vallan ihmisestä se on menoa!

Ajokoulutus on sujunut paremmin kuin hyvin! Juniorilla on mahdottoman vauhdikas ravi, eikä herra varmaan tiedä mitään parempaa maailmassa kuin paahtaa tuhatta ja sataa pitkin metsäteitä. Yhtä kova voitontahto kuin emällään, jos ei suurempikin! Tulevaisuuden voittaja, sanoisin minä.

Ratsuna herra osaa myös toimia. Jokseenkin vaikea vaan välillä saada tarpeeksi osaavaa ratsastajaa pienelle shetukalla, Juniori meinaan osaa temput myös tässä hommassa. Jos ratsastaja hiemankin on epävarma, johan alkaa tulla mielipiteitä hevoselta esiin: "Minähän en maastoon lähde, minä syön nyt!" "Enkä varmasti nosta laukkaa, kenttää ympäri kuuluu kävellä", tuntuu Junior välillä ajattelevan. Kuitenkin kun yhteispeli hevosen kanssa löytyy, parempaa ratsua saa hakea. Esteet ylittyvät shetukoille tavaomaisella tulipalokiireellä, harvoin tulee edes pudotuksia! Kun Junior jotain tekee, se kanssa tehdään täydellisesti ja tyylillä!
Valjakkoajokisoissa 28.2.2007

Hyytävä helmikuun pakkasaamu ei pahemmin näyttänyt shetlanninponioriani Cornflower’s Dino Jr.:a hetkauttavan, kun aamulla marssin sitä pihatosta sisälle hakemaan. Kaikki kolme shetlanninponiani viettävät elämäänsä pihatossa, varsin tyytyväisenä Junior siellä tammalaumansa keskellä majaileekin. Sitkeyttä ja kestävyyttä ei ainakaan tältä kaverilta puutu.

Pirteänä ja innokkaana Junior tänäkin aamuna lähti mukaani tammojen jäädessä aamuheiniä pihalle rouskuttelemaan. Junior on todella helppo käsiteltävä oriksi, johtuen osaksi siitä, että saa asua tammojen kanssa samassa tarhassa vuorokauden ympäri. Näin ollen aamuhommat sujuivat vanhalla rutiinilla, vaikka muut tallin hevoset pällistelivät kiinnostuneina tallissa vierailijaa.

Kuljetusautoon Junior kipittää aina yhtä innoissaan, kuvittelee kenties pääsevänsä astutusreissulle.. Joka tapauksessa aivan yhtä innoissaan tuo on, kun kisapaikalle päästään. Kotioloisesta rauhallisesta käytöksestä ei nimittäin ole tietoakaan!

Junior on aina kuvitellut olevansa koko maailman herra, ja se kyllä näkyy. Ylväänä tuo tepastelee ympäriinsä, esittäen ainakin puolet isompaa kuin todellisuudessa on. Työskentelyyn Junior pystyy silti keskittymään täydellä panoksella, käsittely sujuu hyvin ja käytöstapojakin on vielä hitunen jäljellä. Raviura on tuonut Juniorille ehkä hieman liikaakin vauhtia valjakkoajoon, mutta saapahan ainakin kunnon ravilisäykset kouluradalle, eikä maratonilla ole puutetta menohaluista!

Kärryjen eteen sain tälläkin kertaa pikku VVJ-palkitun valjakkoponini ilman suurempaa häslinkiä, ja näin alkoi matka kouluradalle, kaikkien kauniiden tammaneitien eteen esittäytymään.


VVJ-laatuarvostelu, tammikuu 2008
63p. / VVJ II
Rakennepisteet: [7] + 5 + 6 + 6 = 24
Kisapisteet: 30
Suku & Jälkeläiset: 4+5=9
Yhteensä: 63p. = VVJ II
Kehittymätön, ruunamainen