VIR MVA Ch, YLA2, VVJ II

Virallinen nimi: Cornflower's Liljekonvall "Lili" Koulutustaso: ko: He B, re.enn: 90cm, valjakko
Skp ja rek:nro: tamma, VH-10053 Kasvattaja: Lilja
Väri ja merkit: ruunihallakko Omistaja: Lilja
Rotu: norjanvuonohevonen Synt.: 20.04.2006, VHKR
Säkä: 143cm Isä: Håkan NOR
Painotus: Valjakkoajo Emä: Symre NOR

Kuvagalleria

Varsahetkiä
Kuinka moni varsa voi todeta matkanneensa alle kahden kuukauden ikäisenä yli tuhat kilometriä? Taitaapa Lili olla ainoita.. Näin kuitenkin pääsi käymään. Lilin kasvattaja Bent toi minulle tammansa Norjasta Lilin ollessa vasta pieni maitovarsa, totta kai tuo seurasi emänsä mukana. Liliä ei oltu vielä rekisteröity Norjassa, näin ollen se pääsi Suomen rekisteriin ja sai nimeensä Ruiskukan liitteen.

Ensivaikutelma varsasta oli kaikin puolin huvittava. Emästä olin sentään nähnyt kuvia, mutta tästä pikkuisesta en tiennyt yhtään mitään! Ensimmäisenä kun koppi kaartoi pihaan ja luukku saatiin auki, eiköhän sieltä pompannut Lili ulos sellaisella vauhdilla, että lähti taluttajaltakin naru kädestä! Siinä varsa sitten seisoi keskellä pihaa pää pystyssä ja silmät pyöreinä. Matkaväsymystä? Ehei...

Hetken rauhoittumisen jälkeen sama meno jatkui. Ensimmäiseksi varsa pääsi emänsä kanssa laitumelle, ja pienten tirsojen jälkeen oltiin taas menossa. Auta armias, eiköhän tämä karannut laitumelta! Ja ettekä kyllä arvaa mistä löytyi.. Orien aidan takaa höröttelemästä! Siinä vaiheessa ei voi muuta kuin nauraa, hakea varsan takaisin ja vetää yhden kerroksen lisää narua laitumen ympäri.

Totesin siis heti tässä varsassa olevan juuri sitä pirteyttä ja tempperamenttia, mitä hevosesta saakin löytyä. Voin jo kuvitella pikkuisen isona paahtamassa valjakkokisojen maraton-osuutta, mutta noihin kuvitelmiin on vielä aikaa.. Sitä ennen saadaan tehdä kovasti töitä. Niin, Lilin kanssa ei tietenkään ole vielä mitään opeteltu.

Eihän tuo osannut edes narussa kunnolla kulkea! Ainakin kahteen kertaan se ehti nykäistä itsensä minulta irti, muistoksi jäi vain narun polttama käsi. Tuon jälkeen aloitettiin kyllä kunnon käytöstapojen ja yhteispelin opettelu. Pian homma alkoikin sujua huomattavasti paremmin...

Vieläkin meillä on välillä Lilin kanssa erimielisyyksiä, mutta kyllä niitä saakin olla. Varsa uskaltaa edelleen olla oma itsensä ja yrittää 'jekuttaa' minua minkä kerkiää. Saas nähdä mitä tämänkin koulutuksesta tulee! Silti olen enemmän kuin tyytyväinen Liliin. Neiti oppii koko ajan uutta, tuntuu että se tietää ja tajuaa kaiken heti ensi kerrasta. Oikeasti viisaita hevosia tapaa harvoin, mutta tässä taitaisi olla yksi.

------------------------------------

Lili aikuisena
Kolmivuotias Lili on edelleen oma itsensä, villi ja kuriton kakara! Koulutus on sujunut kaikin puolin hyvin, mitä nyt yhdet kärryt, suitset, ohjat sekä raippa ollaan saatu hajotettua. Hevosella omapäisyyttä? Ei kai sentään, mutta eihän nyt kaikkea mitä pyydetään voi ensimmäisellä käskyllä totella? Eikä välttämättä toisellakaan..

Tästä huolimatta olen kaiken kaikkiaan erittäin tyytyväinen tamman etenemiseen koulutuksen saralla. Varsinaisia ongelmia ei ole tullut vastaan niin ajon kuin ratsastuksenkaan kohdalla. Lili ei tunnu pelkäävän mitään, kärryjä se kiskoi ensimmäistä kertaa perässään kuin olisi koko ikänsä niitä vetänyt! Sama homma ratsastajan kanssa.

Mutta kuten todettu, osaa Lili edelleen jekuttaa ihmisiä, ja jos ei ole tarkkana, saattaa tuo joskus jopa onnistua. Tavallisimpia ovat yllättävä kauhistuminen kesken metsäreissun, narun solmujen avaaminen (raivostuttavampaa tapaa hevonen ei voi keksiä!), sekä vaatteista näykkiminen. Tamman kanssa saakin olla itse tiukkana ja välillä muistutella, kuinka hevosen kuuluu käyttäytyä. Ilkeä Lili ei ikinä ole, se vaan kaipaa jatkuvaa huomiota ja tekemistä.

Valjakkoajo tuntuu olevan myös Lilin lempipuuhaa. Kärryjen edessä rämmitään ties mistä rytiköistä läpi metsässä, samoin paahdetaan tuhatta ja sataa metsäteitä pitkin, tai vähän nätimmin autotien reunassa. Lili jopa näyttää ylpeältä vetäessään kärryjä perässään pientä iloista raviteputusta. Jos hevosen voi sanoa nauttivan olostaan, niin Lili kyllä tekee.

Kisauraa ollaan toistaiseksi aloiteltu vain valjakon saralta. Koulutuksen tuossa lajissa voi aloittaa ratsastusta aiemmin, näin myös hevosen saa kisavalmiiksi nopeammin. Varmasti tullaan myös muissa lajeissa kisaamaan, mutta aika saa näyttää, mikä muodostuu meille sopivimmaksi lajiksi. Kaikkea täytyy totta kai kuitenkin kokeilla!

------------------------------------

Sukuselvitys:
Lilin isä Håkan on yksi Norjan menestyneimmistä jalostusoreista. Tämä valkohallakko ori on kantakirjattu I-palkinnolla, lisäksi se on A-palkittu jälkeläisnäytön perusteella. Ori oli Lilin syntymän aikoihin jo yli kaksikymmentä vuotias, näin ollen sitä ei enää juurikaan jalostukseen käytetty. Lilin emän kasvattaja, ja Lilin minulle myynyt mies luovutti mielellään Lilin Suomeen, sillä Suomessa Håkan on melko tuntematon vuonohevosten suvuissa - ihme kyllä. Näyttelyiden lisäksi Håkan on kisannut paljon valjakkoajoa sekä kouluratsastusta. Se voitti nuoruusvuosinaan usein Norjan mestaruuden sekä pohjoismaiden mestaruuden näissä lajeissa. Nykyisin ori viettää lekoisia eläkepäiviä.

Håkanin isä Kneist on myöskin useita jälkeläisiä saanut valkohallakko ori. Kneist on kakkospalkinnolla kantakirjattu, erittäin massiivisen tyyppinen ori. Håkanin emä Heidi taasen edustaa sirompaa vuonohevostyyppiä. Tamma on ruunihallakko sekä III-palkinnolla kantakirjattu. Heidillä ei ole Håkanin lisäksi kuin kaksi tammavarsaa.

Lilin emä Symre on Norjasta minulle saapunut tamma. Symre on Suomeen tulonsa jälkeen aloitellut kisauraansa hyvin menestyksekkäästi, etenkin valjakkoajon puolella ja tamma onkin VVJ-III palkittu! Myös mm. kouluratsastuksesta on saatu sijoituksia. Symre ei rakenteellisesti ole kovin erityinen, mutta perusvuonona se on näyttelyissä toki käynyt ja hyviä arvosteluja saanut. Enemmän Symressä hurmaa sen luonne ja tasaisen varma käytös tilanteessa kuin tilanteessa. Jälkeläisiä Symrellä on Suomessa syntynyt useampiakin.

Symren isä Felder on myös Norjassa tunnettu ori. Felder on myöskin I-palkinnolla kantakirjattu sekä useita jälkeläisiä saanut ori. Kisattu Felderillä ei suuremmin ole, siitoksessakin se toimi ulkopuolisille tammoille vain muutaman vuoden. Orin omistaja käyttää oria pääasiallisesti omien hevostensa isänä. Symren emä, Nilsine, ei ehtinyt saada Symren lisäksi enempää jälkeläisiä, tamma nimittäin kuoli synnytyksessä. Näyttelyissä Nilsine ehti käydä vain muutaman kerran nuorena, lupaavasti alkanut ura loppui ennen kuin ehti alkaakaan. Nilsinen suvusta löytyy kuitenkin monia, hienoja, perusnorjalaisia hevosia, olen iloinen saadessani jatkaa niiden esiintymistä suomalaisissa suvuissa Symren ja nyt Lilinkin kautta.

------------------------------------

Valjakkoajokisoissa 28.2.2007:
Norjanvuonohevostamma Cornflower's Liljekonvall, tuttujen kesken Lili, katseli aamulla minua kummissaan, kun jo kuuden aikaan rämistelin talliin sisälle. Neiti sai aamuheiniä rouskuteltavaksi siksi aikaa, kun itse keräilin hevosten kimpsut kasaan auton perään. Kärryt oli nostettu kuljetuslavalle jo edellisenä iltana, samoin kaikki tarvikkeet pakattu omiin pakkeihinsa, aamuhommat sujuivat siis vaivattomasti. Tottuneena kisaajana en edes itse jaksanut jännittää.

Lili selvästi tiesi, mitä tuleman pitää, kun loimi selässä ja kuljetussuojat jalassa asteltiin pihalle helmikuun pakkasaamuun. Paljon matkustaneelle hevoselle kuljetusautoon käveleminen ei tuottanut ongelmia, etenkin kun kaksi muuta tammaa siellä jo odottelivat. Itse hyppäsin auton rattiin ja näin kisamatka saattoi alkaa.

Perille päästyämme sain jälleen kerran todeta, että Lili – kujeilun mestari – on selvästi matkassa mukana! Jätin hevoset autoon seisomaan ja takaoven auki, kun kävin ilmoittautumassa. Pian kuului huuto, että jossain juoksee norjanvuonohevonen vapaana! Hälytyskellot alkoivat saman tien kilkattaa päässäni. Kiiruhdin pian takaisin autolle, ja sieltähän Lili juoksi minua höristen vastaan naru perässään roikkuen. Olin tietenkin unohtanut, että neiti osaa avata solmuja, pitkästyessään oli sitten itsensä irti keplotellut. Kuljetusautossa on vielä sen verran tilaa, että mahtui hyvin kääntymään ympäri ja takalenkin alta pääsi autosta ulos. Minkäs sille mahtaa, kun hevonen on liian viisas?

Pienestä välikohtauksesta huolimatta sain Lilin kunnialla kärryjen eteen ja pääsimme suuntaamaan radalle. Täytyy kuitenkin muistaa kysäistä järjestäjiltä, millainen kiinnityssysteemi tallin karsinanovissa on…

------------------------------------
Koulukisoissa 6.10.2007:
Vuonohevostammani Cornflower's Liljekonvall, tuttujen kesken Lili, vaikutti erittäin rauhalliselta kisapäivän aamuna. Yleensä Lili on aina se, joka on ensimmäisenä innoissaan lähdössä matkalle ja käveleekin koppiin sen mukaisella kiireellä. Onkohan tammalle jo kertynyt niin paljon kisakokemusta, ettei se enää jaksa touhottaa?

Kisapaikalla meininki olikin taas tuttua Lilimäistä kohellusta, turhaan ehdin toivoa parannusta. Lilin tulisi ehdottomasti nähdä ja keretä joka paikkaan, paikallaan ei voi seistä hetkeäkään. Kaikki vieraat hevoset pitäisi päästä nuuhkimaan, etenkin jos muita vuonohevosia on eksynyt paikalle. Kaiken huipuksi tämä neiti osaa avata solmuja, joten sitä ei voi jättää hetkeksikään yksin, ellei uskaltaudu hevosta umpisolmulla kiinni sitomaan..

Onneksi sain apua hevosen hoidossa, ja näin ollen sain rauhassa keskittyä itse kisoihin valmistautumiseen. Tämä olisi Lilin ensimmäinen helppo A tasoinen luokka, ilman sen suurempia odotuksia ja paineita menestymisestä ollaan siis lähdössä kisaamaan. Valmentaja on kyllä jo kauan kehuskelut, että helposti Lili tämän selvittää. Onneksi tuo ei ollut nyt katsomassa, jos nolataankin itsemme täydellisesti.

Selkään kiivetessäni Lili vasta alkoi rauhoittua, se tiesi taas pääsevänsä hommiin ja kaiken yleisön ihailtavaksi. Lili on myös oikea showponi, eikä taida tietää mitään hienompaa kuin sen, että kaikki paikalla olevat ihailevat vain ja ainoastaan sitä.

Näin ollen radalla Lili pani jälleen parastaan ja suorastaan tanssahteli kuviot läpi. Tamma ei suuremmin välittänyt edes omasta puupökkelömaisesta olemuksestani, josta tosin tuomareilta sain pari kommenttia. Rentoutta lisää suoritukseen, ja meistä kuulemma on vielä vaikka mihin. Tämä lämmitti suuresti sydäntäni, ehkä uskalletaan toistekin kisata Lilin kanssa A-tasolla.

Kommentit: Vähän minua jäi harmittamaan se, etten nyt tästä muuten loistavasta tarinasta löytänyt tarpeeksi omaperäisyyttä. Voisin kuitenkin luetella, mikäli vain jaksaisin (lista olisi pitkä!) kaikki hyvät puolet tarinastasi, mutta todettakoon vain, että omaperäisyyttä lisää, niin olisikohan ollut voittotarina?

------------------------------------
Kenttäkisoissa 10.11.2007:
Ja näin, raikuvien aplodien kera saivat suorituksensa päätökseen Kirveltäjän Veena sekä ratsastajansa Decne! Tänään olemmekin saaneet seurata toinen toistaan upeampia parivaljakoita koulukentällä. Seuraavana tuomareiden eteen tanssahtelemaan saapuu norjanvu...mitäh? Aivan, norjanvuonohevostamma Cornflower's Liljekonvall, ratsastajanaan Marjo Flash Stablesin ratsastajista.

Sieltä ratsukko saapuukin ja tervehtii tuomareita. Lili on viisitoist... Ei herraisä, kertokaapa nyt hyvät katsojat, onko tässä touhussa minkään valtakunnan järkeä? Kuka idiootti tulee kenttäratsastuskilpailuihin vuonohevosella? Viisi vuotias tyttäreni kävi hiljattain lastenriehassa ratsastamalla vuonohevosella, joka oli niin lihava ja laiska, ettei edes ravata jaksanut!

Tässähän saa hävetä jo hevosen kasvattajankin puolesta, eikö kisaaja sitä lainkaan ajatellut? Ai, täällä papereissa sanotaankin, että ratsastaja on itse tammansa kasvattanut. No sittenhän siinä onkin kaksi aasia sopivasti päällekäin. En kyllä ikinä olisi uskonut, että tämän näyn saan nähdä, mutta kaikkea sitä sattuu, kun vanhaksi elää.

Vai onkohan tässä tapahtunut väärinkäsitys kilpailussa ja luokassa? Se puomiluokka aloitteleville ratsukoille järjestetään tuolla parin kilometrin päässä harjoituskisoissa. Ei kai kukaan tosissaan usko hyppäävänsä vuonohevosella metrin esteluokan! Ja vielä maastoesteet perään! Mitä järkeä on edes lähteä kisoihin, kun tietää jäävänsä viimeiseksi? Täällä on joukossa oikeitakin hevosia!

Ei noin lyhyillä jaloilla voida edes kouluratsastuksesta puhua, mitä pari nyt on esittävinään. Onkohan ratsastaja tullut ajatelleeksi, että hän... hei, mitä nyt! Ketä te luulette olevanne? Ei selostamoon marssita kuin naisten pukuhuoneeseen! Älkääkä koskeko siihen mikrofoniin, apua, mitä te teette! Minä olen näiden kilpailujen selostaja, eikä teillä ole mitään oik... *klik*

Kommentit: Loistavaa huumoria! Kerrassaan täydellinen tarina, selostajan irvailu nauratti allekirjoittanutta niin, että meinasi penkiltä pudota!

------------------------------------
Koulukisoissa 27.1.2008:
Hei kaikille, minä olen täällä taas! Muistattehan minut? Olen käynyt täällä ennenkin. Olen hypännyt esteitä tällä samaisella kentällä useaan otteeseen. Olen tanssahdellut gasellin tavoin tällä samaisella hiekkapohjalla. Olen hurmannut tuomarit suurilla ruskeilla silmilläni, jotka juuri ja juuri näkyvät pitkän otsatukkani alta. Kyllähän teidän täytyy tietää kuka minä olen.

Olenko koskaan kertonut teille isästäni? Samalla kun katselette minua kouluradalla, mietitte varmaan, mistä tuo kaikki kauneus ja voimakkuus on peräisin? Sitä itsekin pohdin, kunnes äitini kertoi minulle tarinan. Saman tarinan, jonka aion teille kertoa. Päähenkilönä tarinassa on valkohallakko vuonohevosori; massiivinen, voimakas, urhea, koko maan ihailema norjalainen Håkan.

Isäni oli yksi Norjan menestyneimmistä oreista. Vuosi toisensa jälkeen ori voitti kansalliset näyttelyt, jatkuvasti I-palkinnolla palkittuna. Pian orin jälkeläiset valloittivat kehiä isänsä jäljessä tuoden orille A-palkinnon jälkeläisistä, isänsä tasolle ei silti ole yksikään yltänyt. Håkanilla oli myös uskomattomia kykyjä, valjakkoajon lisäksi erityisesti kouluratsastuksessa. Vuosittain järjestettävien pohjoismaiden mestaruuksien koululuokissa ei ollut epäilystäkään kuka olisi voittaja, kun Håkan asteli areenalle.

Ihmiset puhkesivat kyyneliin nähdessään tämän orin, he nousivat seisomaan ja hurrasivat onnesta. Ori oli ylivoimainen voittaja! Vuosi toisensa perään Håkan valloitti maailmaa. Jälkeläisiä orille kertyi useita kymmeniä, kaikki halusivat osansa tästä menestyksestä. Minä, Lili, olen orin viimeinen varsa. Pian emäni astutuksen jälkeen Håkan loukkasi jalkansa kansallisissa estekisoissa. Ne olivat orin viimeiset kisat, viimeinen näytön paikka ja julkinen esiintyminen.

Nykyisin Håkan viettää rauhaisia eläkepäiviä nauttien täysin rinnoin valtavista laitumista, kevyistä kävelylenkeistä Norjan vuonoilla sekä kaikesta siitä perinnöstä, jonka se sai jättää norjanvuonohevosten historiaan. Tämä ori tullaan muistamaan aina Norjan suurimpana Legendana.

------------------------------------
Kouluvalmennus 25.9.2007
"Huomaan, että Lili on melko etupainoinen poni. Pyydä sitä vaan tarmokkaasti ottamaan enemmän takajalkojaan alleen. Sen takia sinulla on pitkä raippakin. Pohkeenväistössä ilmeni pienoisia ongelmia. Lili ei oikein tiennyt, mitä siltä halusit, koska menit lukkoon vasemman pohkeesi kanssa. Laukkatyöskentely sujui hyvin, ja molemmat pääsitte rentoutumaan. Tämän jälkeen pohkeenväistökin sujui paremmin. Istunnastasi en löytänyt vikaa. Harjoittelua voisitte jatkaa vielä kotona."
Valmentajana Nöfff.

Valjakkoajojaoksen laatuarvostelu 25.11.07:

65p. / VVJ II
RAKENNE 6+(6)+6+8=27p.
OMAT KILPAILUT 30p.
SUKU & JÄLKELÄISET 7+2=9p.
YHTEENSÄ 65p. = VVJ II

Jälkeläiset:

Syntynyt: Jälkeläinen: Isä: Omistaja:
03.08.2006 o. Cornflower's Ekstase Cornflower's Mørk og Dyster Heldy
01.12.2006 o. Cornflower's Cascade Cornflower's Mørk og Dyster Salla
01.03.2007 t. Cornfower's Solskinn Cornflower's Mørk og Dyster MarmelaDi.
20.04.2007 t. Cornflower's Fiona Cornflower's Sterkt Lys Mirage
10.08.2007 o. Cornflower's Kjæreste Fuglefri PO Paula K.
05.11.2007 t. Cornflower's Keena Harelquin VDM Johku
22.11.2007 o. Cornflower's Kilde Been G'Skyte Klemmari


NJ-näyttelyt:

Aika & paikka Luokka Sijoitus Palkinnot Tuomari
5.7.2006 Southern E Arabs Maitovarsat 3/8 - Maria A.
27.12.2006 Tumpela Norjanvuonohevostammat 1/9 BIS4, MVA-sert, LKV1, JS
Anu M.
22.1.2007 Double Trouble Norjanvuonohevostammat 1/11 LKV1, KUMA, JS Emmi L.
15.3.2007 yt Valantin Norjanvuonohevoset 2/15 LKV2, irtoSERT, JS
Elisa A.
19.4.2007 VHR & Ruiskukka Norjanvuonohevostammat 1/12 BIS2, MVA-sert, LKV1, JS
Anu M.
18.9.2007 Freundlich Norjanvuonohevoset 1/7 BIS5, MVA-sert, LKV1, JS
Christina J.
31.10.2007 Ukkospilvi Norjanvuonohevostammat 1/12 BIS4, MVA-sert, LKV1, JS
Jaana L.


Valjakkoajokilpailut:

Laji & Pvm.
Järjestäjä
Luokka
Sijoitus
Tuomari
VVJ 3.9.06
Salama
noviisien ponivaljakko
4/40
EnDe
VVJ 27.12.06
Sarcasm
noviisien ponivaljakko
1/27
terroristisieni
VVJ 27.12.06
KK Pakokauhu
noviisien ponivaljakko
1/25
Lily
VVJ 18.1.2007
Stall Hjerte
noviisien ponivaljakko
4/48
muikkunen
VVJ 20.1.07
W'danë
noviisien poniparivaljakko
2/20
wanorr.
VVJ 27.1.07
Pouliche
Noviisi poniparivaljakko
3/11
Think
VVJ 3.2.07
W'danë
Noviisi poniparivaljakko
2/20
wanorr.
VVJ 12.2.07
FSRa
Noviisi ponivaljakko
3/17
Elina
VVJ 18.2.07
Stallion Hill
Noviisi ponivaljakko
1/43
westt
VVJ 19.2.07
Siero
Noviisi ponivaljakko
4/20
Siero
VVJ 21.2.07
Edenelle Ponies
Noviisi poniparivaljakko
3/14
Ellen M.
VVJ 11.3.07
Fliphen Valoir
Avoin poniparivaljakko
1/5
Shock.
VVJ 13.3.07
Alwyn Ponies
Avoin ponivaljakko
4/30
mmeiju.
VVJ 13.3.07
Edenelle Ponies
Avoin poniparivaljakko
1/7
Ellen M.
VVJ 14.3.07
Nonehood
Noviisi poniparivaljakko
2/9
weelow
VVJ 28.3.07
Rowea
Noviisi ponivaljakko
2/35
jella.
VVJ 8.4.07
Southern E Arabs
Avoin poniparivaljakko
3/10
Eija P.
VVJ 13.4.07
FSRa
Noviisi ponivaljakko
2/14
Elina
VVJ 30.4.07
Amagon Kisatalli
Avoin ponivaljakko
4/20
Elisa & Ella
VVJ 9.5.07
FSRa
Avoin ponivaljakko
2/26
Elina
VVJ 13.5.07
Minnantila
Noviisi poniparivaljakko
1/15
Minna

Lili kisaa valjakkoajoa jatkossakin, mutta sijoituksia ei merkitä enää sivuille.

Estekilpailut:

Laji & Pvm.
Järjestäjä
Luokka
Sijoitus
Tuomari
ERJ 4.12.2006
Huvikumpula
40cm
4/45
Jade
ERJ 3.1.2007
Stallion Hill
50-60cm
4/70
westt
ERJ 7.10.2007
Cámoren
80cm
4/50
Fendor
ERJ 31.10.2007
Stall Hjerte
80cm
9/100
muikkunen
ERJ 15.11.2007
Weela
60-70cm
6/45
krix
ERJ 20.11.2007
Yeneva
90cm
1/38
Ajattar
ERJ 20.11.2007
Yeneva
100cm
3/34
Ajattar
ERJ 30.11.2007
Hillava
100cm (tarinaluokka)
3/7
kkeijutar
ERJ 11.12.2007
FSRa
100cm
6/42
Elina
ERJ 12.12.2007
FSRa
100cm
1/42
Elina
ERJ 13.12.2007
FSRa
90cm
4/41
Elina
ERJ 20.12.2007
Mêl Seren
80-90cm (tarinaluokka)
2/9
Nasu
ERJ 27.1.2008
Dauphine Riders
90cm (tarinaluokka)
1/4
Paula K.
ERJ 27.3.2008
VHR
80cm
3/12
Lilja
ERJ 27.3.2008
VHR
100cm
2/6
Lilja
ERJ 16.4.2008
Kuunlumon tila
50-60cm
4/30
Huttis
ERJ 20.4.2008
LAC
80cm
5/70
Lumo
ERJ 20.4.2008
LAC
100cm
1/30
Huttis
ERJ 23.4.2008
Usvajärven Ratsastajat
90-100cm
3/30
Milli M
ERJ 24.4.2008
Yountville
90cm
6/50
Armi
ERJ 24.4.2008
Yountville
100cm
7/50
Armi
ERJ 25.4.2008
VHR
100cm
1/2
Lilja
ERJ 7.5.2008
Fiktio
80cm
5/40
Milja M.
ERJ 7.5.2008
Fiktio
80cm
2/40
Milja M.
ERJ 7.5.2008
Stud Monument
90cm
5/25
Petra P.
ERJ 8.5.2008
Bretagne
90cm
4/47
Mira
ERJ 10.5.2008
ROWDY
100cm
4/50
Fancy
ERJ 13.5.2008
Unafraid
80-90cm
4/50
anspe


Koulukilpailut:

Laji & Pvm.
Järjestäjä
Luokka
Sijoitus
Tuomari
KRJ 11.12.2006
Poukama
He C
19/50
Amylie
KRJ 12.12.2006
TJPR
He C
52/73
-
KRJ 20.12.2006
Pouliche
He B
103/122
Think
KRJ 22.12.2006
Gestüt Winzig
He C
10/30
Emilia
KRJ 3.1.2007
Pärlemor
He B
24/112
Teeny
KRJ 26.1.2007
FSRa
He C
20/138
Elina
KRJ 26.1.2007
FSRa
He B
32/163
Elina
KRJ 30.1.2007
Odsvéken
He B
16/116
Ninuska
KRJ 30.4.2007
Devestating Ranch
He C
57/60
Tumppu
KRJ 6.10.2007
Harmonia
He A (tarinaluokka)
8/14
heidi
KRJ 31.10.2007
Hillava
He A (tarinaluokka)
2/8
kkeijutar
KRJ 23.12.2007
Valtama
He A (tarinaluokka)
1/2
Eveliina K
KRJ 15.1.2008
Dressage from Portugal
He A
16/61
Emilia
KRJ 15.1.2008
Dressage from Portugal
He B
45/60
Emilia
KRJ 27.1.2008
Hillava
He A (tarinaluokka)
1/7
kkeijutar
KRJ 30.1.2008
KK Donat
He B
1/50
Hayden
KRJ 30.1.2008
KK Donat
He A
31/50
Hayden
KRJ 2.3.2008
Silvery
He B
26/40
Killer Queen
KRJ 2.3.2008
Silvery
He A
10/38
Killer Queen
KRJ 19.3.2008
Skurvash
He B
23/30
Sacrificial
KRJ 19.3.2008
Skurvash
He A
6/30
Sacrificial
KRJ 19.3.2008
Skurvash
He A
1/30
Sacrificial
KRJ 27.3.2008
Amoun Arabians
He B
1/30
Cirnelle
KRJ 27.3.2008
Amoun Arabians
He A
14/30
Cirnelle
KRJ 31.3.2008
De Duivel
He A
2/181
Elina R.
KRJ 3.4.2008
Lawine
He A
3/28
Dijyn
KRJ 6.4.2008
Naranja
He A
1/21
Ronja
KRJ 23.4.2008
FSRa
He A
3/64
Elina
KRJ 30.4.2008
Ruiskukka
He C
2/11
Lilja


Muut kilpailut:

Laji & Pvm.
Järjestäjä
Luokka
Sijoitus
Tuomari
LJ-ponilaukka 18.12.2006
BR Team
sileä 1100m
5/12
Taru
KERJ-kenttä 20.1.2007
Heijastus
aloittelijaluokka (a-rata)
24/39
Amar
WRJ-western 14.4.2007
Dew
Helppo Trail
31/33
Mari ja Mira
KERJ-kenttä 30.4.2007
Alvás
Harrasteluokka (he C/re 80/me 70)
5/40
minttu.
KERJ-kenttä 27.10.07
YT Hallanvaara
Aloittelijaluokka (a-rata)
14/18
Taikku
VALJ-agility 8.11.07
Csicsás
A-E kategorian ponit, vaikea
3/12
Henna H.
KERJ-kenttä 20.11.07
Harmonia
Helppo luokka (he b / re 100 / me 95) Tarinaluokka
2/7
heidi
KERJ-kenttä 10.1.2008
Vihermetsän Ratsastajat
(hec / re80 / me70)
5/50
Jonna K.
VALJ-agility 14.1.2008
Csicsás
C-E kategorian ponit, vaikea
1/3
Henna H.
KERJ-kenttä 5.2.2008
Rowdy
Harrasteluokka
1/33
jella
SUJ-suunnistus 29.2.2008
Suunnistusjaos
5km (6 rastia)
25/53
demi-lune
SUJ-suunnistus 29.2.2008
Suunnistusjaos
7km (8 rastia)
2/39
demi-lune
KERJ-kenttä 1.5.2008
Syysvalkea
Helppo luokka (a-rata)
3/35
miia.

Ulkoasun © yennac., kuvat & tekstit © Lilja, otsikon tausta © The Inspiration Gallery, tausta © Ritva's Gallery