VIR MVA Ch - KTK-II - YLA2 - VVJ I

Nimi: VIR MVA Ch. Wannabe Wanted 'Venni'
Rotu: Irlannincob
Rek.num.: VH-12735
Synt.: 1.6.2006 [VHKR]
Sukupuoli: Tamma
Väri: Musta-valkokirjava
Säkä: 150cm
Isä: Hades YLA-2
Emä: Aloisia YLA-2, WRJ-II
Kasvattaja: Kirveltäjä
Omistaja: Lilja


Venni on ensimmäinen Ruiskukassa koskaan vieraillut tinkeri. Eikä tamma tullut pelkästään visiitille, vaan pysyvästi jäädäkseen. Varasin varsan jo hyvissä ajoin ennen syntymää ja innoissani jäin odottamaan pikkuneidin kotiutumista. Mukava seurata välillä täysin jonkun muun rodun kasvua ja kehitystä, poikkeaako tuo tinkereillä mitenkään suuremmin esim. vuonohevosista, aika samaa perää kuitenkin kun ovat.

Ehkä tässä oli yksi syy irlannincobin hankkimiseen. Monesti olen valjakkokisoissa ihastellut näitä komeita tupsujalkoja, puhumattakaan mitä hyppykapasiteettia useilta tinkereiltä löytyy! Toivottavasti joskus saan Vennille kaveriksi toisen tinksun, ja näistä kahdestan aikaan parivaljakon. Jos kokoa tulee riittämin, pääsisimme jopa hevosluokkaan kisaamaan.. Itse kun olen tottunut pelkkiä 'poneja' ajamaan.

Venni on ollut pienestä saakka hyvin seurallinen varsa. Itse asiassa juuri sellainen kuin oletin tinkereiden olevankin. Neiti on hyvin rauhallinen ja samalla utelias. Kaikki pitää tarkistaa, mitä tapahtuu, mutta ilman kiirettä ja sätkyilyä, hommat voidaan tehdä rauhassakin. Laitumella Venni on ekana vastassa rapsutuksia kerjäämässä, ja välillä tuntuu että varsa suorastaan kaatuu päälle, kun lähes nukahtaa paikalleen rapsuteltaessa.

Muiden varsojen kanssa neiti tuntuu tulevan hyvin toimeen, vaikka suurimmasta koostaan huolimatta meinaakin jäädä pienempien jalkoihin. Kyllä Vennistäkin vauhtia löytyy kun laitumella kirmataan tai metsässä vapaana muiden hevosten mukana, mutta kyllä siitä heti huomaa raskaamman rodun olevan kyseessä. Ei ihan yhtä ketterästi riehakoi kun shetukat, tai melko siro vuonisvarsani.

Odotan mielenkiinnolla kuinka iso Vennistä tulee. Tinkereiden säät kun vaihtelevat aika suuresti, jäädäänkö poniluokkiin kisaamaan, vaiko hevosten puolelle. 150cm olisi minulle melko ihanne. Katsotaan nyt, aika sen näyttää. Koulutuksen kanssa etenen maltilla, Venni on rodultaan hidas kehityksessä, selkään tuskin ennen neljää ikävuotta kiivetään. Ajotreeniä kyllä sitä ennen, ainakin takaa-ajoa runsaasti. Kaikki muu käsittely tietenkin opetellaan varsasta pitäen!

Tuskanhikeä, ihmetystä ja naurua on kyllä mahtunut mukaan tämän varsan kehitystä seuratessa! Vuoden ikäisenä Venni oli erittäin kaunis, sopusuhtainen, hyvin kehittyneen oloinen ja kaikin puolin lähes täydellinen irlannincobvarsa. Juuri sellainen kuin oletinkin sen olevan. Seuraavana vuotena tilanne olikin täysin toinen! Varsa lihoi aivan kohtuuttomasti, kun korkeuskasvu pysähtyi, jonkin aikaa rakenne oli täysin muuta kuin sopusuhtainen, takakorkea tuo oli ainakin kolmivuotiaaksi saakka. Hyvä etten heittänyt kirvestä kaivoon, kun ajattelin, ettei tästä ainakaan näyttelyhevosta tule.

Mutta toisin kävi, Vennistä kasvoi ja kehittyi mitä ihastuttavin, erittäin hyvärakenteinen ja oikean kokoinen irlannincobtamma. Massaa tammalla on juuri sopivasti, vaikka rotu onkin tyypiltään raskas, ei sitä Vennistä juuri muihin hevosiin verrattaessa huomaa. Lähes päin vastoin, en olisi ikinä voinut uskoa, että tinkeristä löytyy niin uskomaton hyppykapasiteetti kuin Vennistä! Kolmivuotiaana tuo hyppäsi irtona yksittäisen 120cm korkean esteen, hyvä etten pyllylleni lentänyt ;) Eiköhän ole siis ainakin yksi suuntaus selvillä, mihin Venniä ahkerasti tulen tulevaisuudessa treenaamaan..

Valjakkoon ollaan silti eniten painostettu, sitähän varten Vennin lähinnä hankinkin. Ja minkäs sen mahtaa, kun itse on henkeen ja vereen valjakkoihminen. Valjakkoura on lähtenyt mallikkaasti käyntiin, vaikka toistaiseksi vasta harjoitellaan ja tutustutaan kisapaikan tunnelmiin. Turha on syyttä suotta alkaa hätiköimään. Vennin vahvin osuus on ehdottomasti koulurata, lennokkailla ravilisäyksillään paksujen vuohistupsujen hulmutessa kyllä hurmaantuu tuomari jos toinenkin. Lisäksi kauniiseen muotoon taivutettu pieni musta 'paksukainen' on myös itseni mielestä todella kaunis näky, Vennillä on aina mukava kisata!

Ratsupuolella Vennin kanssa on edetty erittäin maltillisesti. Irlannincob on raskas rotu ja hitaasti kehittyvä. Selkään kiipesin ensimmäisen kerran vasta vajaa nelivuotiaana ja koulutus aloitettiin kunnolla nelivuotiskesänä. Kenties odottaminen kannatti, sillä Venni osoitti heti olevansa oikea hevonen tähän hommaan! Heti ensimmäisistä kerroista lähtien Venni kantoi ratsastajaa selässään kuin pienen pientä lasta; rauhallisesti, taidolla ja varoen.

Koulutus on siis edennyt tällä saralla paremmin kuin ikinä olisin uskaltanut toivoa! Kouluratsastus tuntuu erityisesti olevan Vennin mieleen - kuten valjakkoajossakin kouluosuus. Kieltämättä Venni on pitkine jouhiskarvoineen erittäin näyttävä näky liitäessään ratsastaja selässä ympäri koulurataa. Esteistä tamma pitää myös, tosin irlannincobeille tyypilliseen tapaan yli mennään joka kerta kovaa ja korkealta! Sellaista käsitettä ei olekaan kuin pieni hyppy, kapasiteettia riittäisi reilusti yli metrin esteisiin, pelkäävä ratsastaja taitaa olla ainoa rajoitus tamman todellisten kykyjen näyttämiseen! Ehkä muutaman valmennuksen jälkeen voitaisiin saada hieman rauhaa esteradallekin, ja hevonen tajuamaan, että niitä esteitä ei tarvitse hypätä kahta kertaa korkeammalta..

Työhevoskisoista innostuin vasta Vennin ollessa jo aikuinen ja paljon muita lajeja kisannut hevonen. Venni on perusluonteeltaan niin tasaisen varma, kiltti ja rauhallinen, että olisin ollut hullu jättäessäni kokeilematta työhevoslajeja! Oikeassa olin jälleen ja tuli todistettua, että tämäkin puuhastelu sopii tammalle kuin nokka naamaan. Ties kuinka ja kauan tuo jaksaisi seistä paikallaan metsäkärryt perässä ja odottaa puiden lastaamista. Niin painavaa kuormaa ei vielä ole tullut vastaan, jota Venni ei jaksaisi kiskoa, kynnössä tamma työskentelee rauhallisesti ja tarkasti ohjeiden mukaan. Tottelevaisuusajo erityisesti sujuu Vennin kanssa kuin tanssi, tämän tottelevaisempaa hevosta tuskin löytyykään?

Kaiken kaikkiaan Venni on kuin suoraan hevoskirjojen irlannincob-esittelystä. Rakenteella on ansaittu muotovalion arvonimi, rauhallinen ja varma luonne täsmää, samoin käyttöominaisuudet. Tämän tamman hankintaa en kyllä ole joutunut kertaakaan katumaan - päin vastoin - parempaa en olisi voinut toivoa!------------------------

Sukuselvitys:

Irlannincobbia haskellessani perehdyin rotuun tarkasti ja kävinkin katsomassa useampia ehdokkaita niin varsan isäksi kuin emäksikin. Olin ihaillut rotua useissa kisoissa ja näyttelyissä ja tiesinkin melko tarkkaan, minkä laista otusta olin itselleni haskelemassa. Irlannincobeissakin kirjo on suoraan sanoen liiankin laaja, näin ollen valikoin vanhemmat lähes millimetrimitan tarkkuudella. Ulkonäkö oli yksi ratkaiseva seikka, samoin luonne sekä käyttöominaisuudet. Voin kertoa; tehtävä ei todellakaan ollut helppo!

Lopulta päädyin valitsemaan molemmat vanhemmat tinkereiden kasvatukseen erikoistuneesta Kirveltäjästä. Vennin isä Hades on ruotsalaista verta syntyjään. Ori on kilpaillut menestyksekkäästi sekä ajopuolella että esteissä ja koulussa. Kenties mahtavan hyppytyylin ja innon esteisiin Venni on perinyt juuri isältään, tämä ori nimittäin hallitsee erityisen hyvin esteradan koukerot. Hadesin isä Lystinssen on jotenkin ihmeen kaupalla päätynyt jalostuskäyttöön. Tämä tulinen ori on irlannincobiksi liian kevyt tyypiltään, lisäksi se on luonteeltaan vihainen ja ärhäkkä. Onneksi kumpikaan näistä ominaisuuksista ei ole siirtynyt sukupolvissa Vennille saakka. Hadesin emä Melodic sen sijaan muistuttaa suuresti Venniä. Tämä kirjava tamma on kisannut menestyksekkäästi valjakkoajoa Ruotsissa. Tamma on kantakirjattu III-palkinnolla, luonteeltaan se on tinkereiden tapaan järkevä ja selväpäinen.

Vennin emä Aloisia on western- sekä valjakkoajopainotteinen, ja tammalla onkin molemmista lajeista toista kymmentä sijoitusta. Tamma onkin palkittu WRJ-II sekä VVJ-III palkinnoilla. Toki myös muissa lajeissa tamma on kilpaillut menestyksekkäästi, osoituksena tästä yleislaatuarvostelun toinen palkinto. Luonteensa Venni on luultavasti perinyt suurimmaksi osaksi emältään, varsasta saakka kun on saanut erittäin hyvää esimerkkiä Aloisialta. Kuten tamman omistaja itse toteaa "Sissin" olevan; "harkitseva, rauhallinen ja kärsivällinen joka tilanteessa – ja juuri tätä viilipyttymäisyyttä ja viisautta todella toivon tamman periyttävän tuleville jälkeläisilleenkin." Ainakin tämä osuus on mennyt täydellisesti nappiin Vennin kohdalla.

Aloisian isä Laoiseach on lähes täysin western painotteinen ratsu. Luonteeltaan ori edustaa myös irlannincobien parhaimmistoa. Orin puoleinen suku on myös pääasiassa western hevosia täynnä, ehkä täältä juontaa juurensa tuo rehellisyys, rauhallisuus ja keskittyminen tekemiseensä, näitä ominaisuuksia western-hevosilta kun kaivataan. Aloisian emä Myrna taasen on valjakkopuolen tinkeri. Tamma on erittäin pienikokoinen, vain 140cm, mutta sitäkin suuremmalla sisulla ja tahdoinvoimalla varustettu pakkaus. Tamma on tehnyt mm. metsätöitä, joten kuntoa ja voimaa varmasti riittää tällä neidillä. Tamman suvun taustalta löytyy lisää valjakkohevosia, sekä pari western ratsuakin.

------------------------

Valjakkoajokisoissa 28.2.2007:

Irlannincobtamma Wannabe Wanted alias Venni, on ensimmäinen ja ainoa hevosluokissa kisaava valjakkohevoseni. Varsinaista eroa poniluokkiin en silti ole huomannut, ainoastaan osallistujamäärä on vähäisempi, ja maraton-osuudella saadaan välillä päästellä ihan täysillä isojen hevosten aikoja vastaan. Vennille kisatouhu on vielä melko uutta ja ihmeellistä, mutta tuttujen hevosten seurassa neiti on selviytynyt hyvin uusista tilanteista.

Vennin kanssa aamutouhut eivät aina suju ihan nappiin, tamma ei laisinkaan pidä jalkojensa käsittelystä, sen verran moneen kertaan olen sen vuohistupsuja joutunut väkisin auki repimään. Kuljetussuojia ei näin ollen meinaa saada laitettua millään jalkoihin. Myös kuljetusautoon käveleminen tuotti pieniä ongelmia, lastaussilta kun on todella korkea ja kolisee pelottavasti. Kaiken huipuksi meinasin unohtaa ottaa Vennin valjaat mukaan, ne kun ovat eri kuin vuonohevosilla! Pelkän hevosen kanssa on niin paljon tekemistä aina hännän ja harjan selvittämistä myöten, että varustus meinaa jäädä sivuseikaksi.

Vaikka Venni perusluonteeltaan on rauhallinen, kisapaikoilla rauhallisuudesta ei ole tietoakaan. Kaikesta kiinnostunut, pieni ja paksu kylmäverinen ei ole mikään maailman helpoin hevonen käsitellä. Itsekin meinaan välillä hermostua Venniä valjastaessani, jolloin hevonen alkaa entistä enemmän hötkyillä, eikä mikään meinaa sujua. Tälläkin kertaa vasta kun sain tammalle kärryt perään ja pääsin hyppäämään kyytiin, rauhoittui Venni lopulta päästyään liikkeelle.

Kärryjen edessä tamma muuttuu kuin toiseksi hevoseksi saadessaan purkaa turhan energian juoksemiseen ja joutuessaan keskittymään täysillä tekemäänsä. Ensimmäisenä ajettava koulurata on poikkeuksetta Vennin bravuuri, lennokkaat ravilisäykset valkoisten vuohistupsujen hulmutessa hurmaavat tuomarin jos toisenkin, pieni sysimusta irlannincob on aina yhtä upea näky valjakkokärryjen edessä.

Valjakkoajojaoksen laatuarvostelu 25.11.07:

69p. / VVJ I
RAKENNE 7+(8)+9+7=31p.
OMAT KILPAILUT 30p.
SUKU & JÄLKELÄISET 6+2=8p.
YHTEENSÄ 69p. = VVJ I

Kuvagalleria:Jälkeläiset:
Syntynyt:
Varsa:
Ori:
Omistaja:
22.12.2006
t. Cornflower's Drapt
Discopolis YLA-2
Veera, Iltasatu
20.4.2007
t. Cornflower's Gweneth
Lux Grady
jennina
20.5.2007
t. Ruiskukan Vivienne
Torna
Suvitsu
1.8.2007
o. Ruiskukan Adonis
VIR MVA Ch AF Late Lancelot
Marjo
3.12.2007
o. Ruiskukan Brendan
Rene Aedan
Tuulia
3.3.2008
o. Ruiskukan Art
SU Ilegar
hooriya
8.5.2008
t. Ruiskukan Rowena
Kryptonite '5
Shavo, Minstrel's Mansion


NJ-näyttelyt:
Aika & paikka Luokka Sijoitus Palkinnot Tuomari
VICY 4.7.2006 Irlannincobvarsat 1/1 BIS2, irtoSERT, LKV1, JS Eija P.
KK Tumpela 15.7.2006 Hevosvarsat 3/12 LKV3, irtoSERT, JS Mira L.
Laukauksen Ratsastajat 28.7.2006 Hevosvarsat 4/12 LKV4, KUMA, JS Mira L.
Sinnesvilla LT 30.7.2006 Varsat aikuiskuvilla 1/6 LKV1, irtoSERT, JS Henna L.
ST Neyasa 1.8.2006 Varsat aikuiskuvilla 2/12 LKV2, irtoSERT, JS Maria A.
Taka-Raja 2.12.2006 Raskaat kv-tammat 4/10 LKV4, KUMA, JS Henna L.
Southern E Arabs 5.12.2006 Raskaat kylmäveriset 4/9 LKV4, KUMA, JS Anette N.
VICY 21.1.2007 Irlannincobtammat 1/14 BIS2, MVA-sert, LKV1, JS Anette N.
Ruiskukka 12.2.2007 Irlannincobtammat 1/12 LKV1, KUMA, JS Siiri K.
yt Valantin 15.3.2007 Tinkerit 1/11 BIS5, MVA-sert, LKV1, JS Niina
Chennye 24.3.2007 Tinker tammat 1/9 BIS3, MVA-sert, LKV1, JS Siiri K.


Valjakkoajokisat:
Laji & pvm. Järjestäjä Luokka Sijoitus Tuomari
VVJ-valjakkoajo 1.9.2006 Nelda Warmbloods Noviisien hevosvaljakko 4/19 -
VVJ-valjakkoajo 3.9.2006 FSRa Noviisien hevosvaljakko 5/25 Elina
VVJ-valjakkoajo 14.11.2006 BR Team Noviisien hevosvaljakko 2/7 Taru
VVJ-valjakkoajo 8.12.2006 Edenelle Noviisien hevosvaljakko 4/20 Ellen
VVJ-valjakkoajo 27.12.2006 Sarcasm Noviisien hevosvaljakko 2/15 terroristisieni
VVJ-valjakkoajo 22.1.2007 FSRa Noviisien hevosvaljakko 2/13 Elina
VVJ-valjakkoajo 24.1.2007 Harhalampi Avoin hevosvaljakko 1/26 nabila
VVJ-valjakkoajo 28.1.2007 Itä Laakso Avoin hevosvaljakko 1/23 Natalie V.
VVJ-valjakkoajo 28.1.2007 Greenwich Avoin hevosvaljakko 2/26 Fancy
VVJ-valjakkoajo 29.1.2007 Southern E Arabs Noviisi hevosvaljakko 5/44 Eija P.
VVJ-valjakkoajo 19.2.2007 Southern E Arabs Avoin hevosvaljakko 5/26 Eija P.
VVJ-valjakkoajo 20.2.2007 Katrin Talli Avoin hevosvaljakko 2/17 Katri
VVJ-valjakkoajo 26.2.2007 FSRa Avoin hevosvaljakko 3/10 Elina
VVJ-valjakkoajo 28.2.2007 Allu Express Avoin hevosvaljakko
tarinaluokka!
1/4 Annúndwen
VVJ-valjakkoajo 3.3.2007 Virtuaalitalli Dei Vaativa hevosvaljakko 3/16 Leandra L.
VVJ-valjakkoajo 11.3.2007 Hallon Ponies Vaativa hevosvaljakko 3/17 Krispa
VVJ-valjakkoajo 13.3.2007 Edenelle Ponies Avoin hevosvaljakko 2/14 Ellen M.
VVJ-valjakkoajo 10.4.2007 Schecke - Ponys Vaativa hevosvaljakko 1/24 Mia C.
VVJ-valjakkoajo 12.4.2007 Southern E Arabs Vaativa hevosvaljakko 3/9 Eija P.
VVJ-valjakkoajo 13.4.2007 FSRa Vaativa hevosvaljakko 2/7 Elina
VVJ-valjakkoajo 20.4.2007 Championtalli Vaativa hevosvaljakko 3/9 apilja vanilja
VVJ-valjakkoajo 22.4.2007 Vaapukka Avoin hevosvaljakko 1/20 Karoliina V.
VVJ-valjakkoajo 28.4.2007 VOY Vaativa hevosvaljakko 3/15 Emilia
VVJ-valjakkoajo 14.10.2007 FSRa Vaativa yhdistetty hevosille 3/14 Elina
VVJ-valjakkoajo 15.10.2007 FSRa Vaativa yhdistetty hevosille 2/4 Elina

Venni kisaa valjakkoajossa myös jatkossa, mutta sijoituksia ei enää merkitä sivuille.

Työhevoskisat:
Laji & pvm. Järjestäjä Luokka Sijoitus Tuomari
THS 18.4.2007 Chennye Tottelevaisuus, helppo D 10/59 Suvitsu
THS 19.5.2007 Atlas Käyttöajo 3/19, BIS3 Heli
THS 30.10.2007 Chennye Metsäajo 5/47 BIS3 Suvitsu
THS 12.12.2007 Impresso Equipe Tottelevaisuus, Helppo C 1/26, BIS1 Sonya`
THS 25.12.2007 Susilaakso Helppo C 6/27 Tuire N.
THS 25.12.2007 Susilaakso Käyttöajo 5/27 Tuire N.
THS 26.12.2007 Chennye Tottelevaisuus, Helppo D 5/77, BIS3 Suvitsu
THS 27.12.2007 Chennye Käyttöajo 1/81, BIS1 Suvitsu
THS 31.12.2007 De Duivel Tottelevaisuus, Helppo C 1/14, BIS1 Elina R.
THS 2.1.2008 Susilaakso Helppo D 6/38, BIS4 Tuire N.
THS 8.1.2008 Susilaakso Käyttöajo 3/40, BIS2 Tuire N.
THS 10.1.2008 Susilaakso Tottelevaisuus, helppo D 1/40, BIS4 Tuire N.
THS 10.1.2008 Susilaakso Tottelevaisuus, helppo C 3/39, BIS4 Tuire N.
THS 20.1.2008 Nuuhku Kyntö, 400m² 2/5, BIS2 Latu
THS 27.1.2008 Hölkyn talli Kyntö, 400m² 4/11, BIS4 Kama
THS 22.2.2008 Susilaakso Tottelevaisuus, helppo C 9/46 Tuire N.
THS 20.4.2008 Raidallinen Tottelevaisuus, vaativa B 3/11, BIS4 Noora K.
THS 25.4.2008 Raidallinen Tottelevaisuus, vaativa B 2/5 Noora K.
THS 25.4.2008 Raidallinen Kyntö 200m² 2/16, BIS2 Noora K.
THS 15.5.2008 Raidallinen Metsäajo tammat 1/9, BIS4 Noora K.
THS 25.5.2008 Raidallinen Käyttöajo yli 8v tammat 2/4 Noora K.


Estekisat:
Laji & pvm. Järjestäjä Luokka Sijoitus Tuomari
ERJ-este 30.9.2007 Hillava 80cm (tarinaluokka!) 2/11 kkeijutar
ERJ-este 7.10.2007 Cámoren 60cm 2/50 Fendor
ERJ-este 31.10.2007 Stall Hjerte 80cm 10/100 muikkunen
ERJ-este 12.12.2007 FSRa 80cm 5/47 Elina
ERJ-este 13.12.2007 FSRa 60cm 4/47 Elina
ERJ-este 30.1.2008 Novembre Rio 60-70cm 3/204 Riesu
ERJ-este 4.4.2008 Manetheren 80cm 3/60 Meleni
ERJ-este 5.4.2008 Wik Ponies 80cm 1/44 winnie
ERJ-este 8.4.2008 Wik Ponies 100cm 6/65 winnie
ERJ-este 18.4.2008 LAC 70cm 4/30 Huttis
ERJ 24.4.2008 Yountville 70cm 1/50 Armi
ERJ 3.5.2008 Yountville 70cm 6/50 Armi
ERJ 7.5.2008 Fiktio 100cm 6/40 Milja M.
ERJ 9.5.2008 Kartano Blijvend 90-100cm 4/50 Johanna R.
ERJ 10.5.2008 Team AK 90-100cm 5/30 Ella
ERJ 15.5.2008 Wihiro 80-100cm 2/99 Jehu
ERJ 20.5.2008 ROWDY 100cm 4/40 jella
ERJ 15.5.2008 Wihiro 80-100cm 2/99 Jehu


Koulukisat:
Laji & pvm. Järjestäjä Luokka Sijoitus Tuomari
KRJ-koulu 11.12.2006 Poukama He C 11/50 Amylie
KRJ-koulu 3.1.2007 Pärlemor He B 18/112 Teeny
KRJ-koulu 3.1.2007 Pärlemor KN Special 38/81 Teeny
KRJ-koulu 26.1.2007 FSRa He B 141/163 Elina
KRJ-koulu 26.1.2007 FSRa KN Special 9/126 Elina
KRJ-koulu 30.1.2007 Odsvéken He C 54/126 Ninuska
KRJ-koulu 30.4.2007 Devastating Ranch He C 2/60 Tumppu
KRJ-koulu 30.4.2007 Chennye He B 7/16 Suvitsu
KRJ-koulu 30.4.2007 Chennye He A 5/11 Suvitsu
KRJ-koulu 31.10.2007 Etna He B 6/50 Nea R.
KRJ-koulu 31.12.2007 De Duivel He B 6/209 -
KRJ-koulu 15.1.2008 Dressage from Portugal He A 15/61 Emilia
KRJ-koulu 2.3.2008 Silvery He C 3/31 Killer Queen
KRJ-koulu 1.4.2008 Lawine He A 5/29 Dijyn
KRJ-koulu 24.4.2008 FSRa KN Special 6/71 Elina
KRJ-koulu 24.4.2008 FSRa He A 6/94 Elina
KRJ-koulu 3.5.2008 Maple's Stable Helppo A 2/30 Jonna
KRJ-koulu 21.9.2008 Bownie Helppo A 1/30 Zana
KRJ-koulu 17.9.2008 FSRa Helppo A 6/52 Elina


Muut kisat:
Laji & pvm. Järjestäjä Luokka Sijoitus Tuomari
KERJ-kenttä 20.1.2007 Heijastus aloittelijaluokka (a-rata) 16/39 Amar
WRJ-western 14.4.2007 Dew Helppo Trail 4/33 Mari ja Mira
WRJ-western 14.4.2007 Dew Helppo Western Riding 12/26 Mari ja Mira
KERJ-kenttä 30.4.2007 Alvás Harrasteluokka (he C/re 80/me 70) 30/40 minttu.
WRJ-western 15.1.2008 Valtikka Western Horsemanship, Vaativa 8/16 Tiffany
WRJ-western 28.1.2008 ROWDY Helppo Reining 18/71 jella
WRJ-western 28.1.2008 ROWDY Helppo Western Riding 16/69 jella
WRJ-western 28.1.2008 ROWDY Helppo Western Pleasure 13/65 jella
WRJ-western 30.1.2008 Kuusikumpare Helppo Reining 4/20 Sarkku
WRJ-western 30.1.2008 Kuusikumpare Helppo Trail 18/20 Sarkku
WRJ-western 30.1.2008 Kuusikumpare Helppo Western Riding 10/20 Sarkku
MEJ-maastoeste 29.3.2008 Piipari 70cm 3/76 Luppis
WRJ-western 30.3.2008 Usvametsä Helppo Pole Bending 1/39 Pihlaja


Kuvat & tekstit © Marjo
Tausta © AAA Backgrounds